Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
11 de febrer de 2007
Novetats  
   
Rectificació d'unes conclusions aparegudes a "Premsa i autoreconeixement: els canvis de l'Avui i El Punt
   
Contrastant
 

A l'article "Premsa i autoreconeixment: els canvis de l'Avui i El Punt" de l'11 de desembre de 2005, vam fer algunes afirmacions sobre el diari El Punt que no són certes. Ens ho va fer veure Miquel Riera, enviant-nos un correu electrònic on ens explicava que a la nova secció de "Política" no s'hi inclou la política espanyola, i que aquesta la trobarem a la secció anomenada "Europa/Món". A la secció "Política" el lector hi troba les informacions referents a l'activitat dels partits i les institucions polítiques dels Països Catalans. A aquesta secció també hi van a parar les notícies de política espanyola que tenen relació directa amb la societat catalana. Això va ser el que, en un moment determinat, ens va induir a error.

En conseqüència, les conclusions que vam extreure en aquell article a partir dels canvis en les seccions d'El Punt no tenen sentit. Allà dèiem que "el diari El Punt s'ha desplaçat en l'escala d'autoreconeixement que vam definir a l'article "Premsa i autoreconeixement: Les seccions dels diaris d'informació general" cap a una posició de major autoreconeixement espanyol situada a mig camí dels diaris Avui, Diario Vasco i Correo Español, i dels diaris Gara i Berria." i dèiem també, a tall de conclusió final, que "el novembre de 2005 El Punt i l'Avui presenten un grau d'autoidentificació catalana inferior al març de 2004."

Aquestes afirmacions, insistim, pel que fa a El Punt, no són certes, ja que els canvis que aquest diari va introduir a les seccions no afecten en absolut el grau d'autoreconeixement català de la publicació, que continua sent, de molt, el més elevat de la premsa catalana.

Per acabar, volem demanar disculpes als editors i els periodistes del diari pels perjudicis d'imatge que el nostre error pugui haver causat entre els lectors d'aquest web.