Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
30 d'agost de 2006
Novetats  
   
Les preguntes no-nacionalistes d'un periodista espanyol d'El Mundo a Pau Gasol
Contrastant
   
 

El Mundo va publicar una entrevista a Pau Gasol el 17 de juliol de 2006 on es va posar de manifest el títol d'una cançó de Raimon: Qui pregunta ja respon. El qüestionari formulat pel periodista espanyol del diari espanyol El Mundo és un mostrari dels tòpics del nacionalisme espanyol. Deixant de banda el que va contestar el jugador de bàsquet espanyol, que no té pèrdua, ara reproduirem les preguntes formulades per un no-nacionalista.

Abans, però, farem referència la introducció de l'entrevista, que comença d'una manera antològica:

Es el líder de la selección de España con la ñ de Cataluña. Y jugando por fuera de la cancha es así: machaca el Estatut y se coge un rebote con la política de George Bush en Irak.

En concret, volem remarcar dues afirmacions. En primer lloc, que España s'escriu con la ñ de Cataluña. L'al·lusió a la lletra ñ no és gratuïta. Tots els habitants dels Països Catalans sabem l'estimació que tenen els espanyols i les espanyoles pel seu hecho diferencial. I, en segon lloc, el periodista destaca que Gasol "machaca el Estatut", quan, de fet, l'esportista espanyol no hi fa cap referència, entre d'altres raons, perquè no hi ha cap pregunta que hi faci esment.

Passem ara a les preguntes que ens interessa de remarcar:

1. ¿Ve a Cataluña jugando un campeonato mundial de baloncesto?
2. Ya. ¿Y se ve desde ahí arriba si España se está dividiendo?
3. Tal y como está la cosa política, ¿jugar con la selección española siendo catalán es ser un rebelde?

Les preguntes mostren els dimonis interiors del periodista espanyol del diari espanyol El Mundo de manera que, com va dir fa molts anys Raimon, qui pregunta ja respon.