Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
30 de desembre de 2003
Novetats  
   
"Pachanga insulsa" al Camp Nou
Rafael Tapounet
  El Periódico de Catalunya, 30 de desembre de 2003
   
 

L'estat d'excepció decretat a la premsa madrilenya (nacional, l'anomenen ells) després del pacte de l'esquerra a Catalunya ha tingut una conseqüència no per previsible menys grotesca: tota referència a l'actualitat catalana s'ha d'ajustar a la doctrina del Gran Partit Únic i Cohesionador, abans conegut com a PP. Aquest exercici d'adhesió diària als principis fonamentals no no- més se circumscriu a l'àmbit de la política, sinó que també abraça la informació econòmica, cultural, social i esportiva.

Això és, almenys, el que es desprèn de la curiosa cobertura dispensada per alguns diaris de la capital al partit que diumenge van disputar al Camp Nou les seleccions de futbol de Catalunya i l'Equador. La Razón va relegar el triomf del combinat català a un breu de vuit línies on també entra la crònica del partit entre Navarra i Burkina Faso. Una decisió perfectament legítima que contrasta, això sí, amb l'ampli desplegament que va dedicar a un partit benèfic d'artistes i toreros a la ciutat esportiva de Las Rozas.

Més eloqüent és el cas d'Abc, que, en un petit article titulat Triunfos de Navarra y Cataluña en sus pachangas ante Burkina y Ecuador, va explicar als seus lectors que les dues seleccions van tancar "el particular cap de setmana del futbol autonòmic" amb dos partits "insulsos". A la pàgina següent, que només va aparèixer a l'edició catalana, s'hi deia que el partit del Camp Nou va ser "molt vistós, interessant i bonic". Que és estrany.

Alguna cosa va molt malament quan els diaris determinen si un equip juga bé o no en funció de la seva línia ideològica. Ara, a més d'ignorants, insolidaris i sospitosos d'inconstitucionalitat, els catalans tenim un futbol insuls. ¿Quina serà la pròxima cosa?