Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
26 de gener de 2006
Novetats  
   
Al costat d'Iu Forn, amb l'Avui
Vicent Partal
  Vilaweb, 26 de gener de 2006
   
 

El ministre espanyol de l'exèrcit, José Bono, ha anunciat una querella contra el periodista Iu Forn, de l'Avui i contra el diari mateix. Segons Bono, l'article Manual del bon colpista és un atac a la dignitat de l'estat, concretament una injúria a l'exèrcit.

Fa uns quants dies que passen tantes coses que comencem a no donar l'abast. Però aquesta querella de Bono és una acció molt greu i exigeix d'expressar sense dubtes de cap mena i públicament la nostra solidaritat amb Iu Forn i amb el diari Avui. Jo, personalment, i VilaWeb ho fem.

I ho fem no sols perquè entenem que l'article en si no hauria de representar cap problema, sinó també perquè, en llegint-lo, es fa evident que allò que s'hi diu no és res especial, insòlit ni fora de lloc. Però és que, a més, allò que s'hi diu es refereix a militars partidaris d'un cop d'estat i en el context d'una hipotètica invasió militar de Barcelona. Això, cal remarcar-ho bé, perquè aleshores la pregunta és si el ministre Bono considera que cal defensar el suposat honor d'un militar colpista. La resposta afirmativa a aquesta pregunta és el missatge que envia el ministre de Defensa espanyol, en un moment en què pugen les veus sorpreses i indignades de les democràcies occidentals contra la feblesa que el govern espanyol demostra respecte dels militars. Sembla com si, per Bono, l'uniforme donara patent de cors. Com si l'uniforme posara un individu per damunt de la ciutadania. Com si tant fos allò que un uniformat fes: cop d'estat o no.

Finalment resulta xocant que, després de mesos i mesos d'insults a les institucions catalanes, als polítics i a la major part de la ciutadania del país, el govern espanyol prenga la primera mesura precisament contra un diari modèlic pel respecte demostrat als qui en discrepen.