Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
27 de maig de 2005
Novetats  
   
Deserció a la Brunete Mediàtica
Iu Forn
  Avui, 24 de maig de 2005
   
 

Fernando Savater, un dels ideòlegs del corrent de pensament que carinyosament coneixem com Brunete Mediàtica, ha desertat. Els seus excompanys ahir ja li dedicaven titulars tan amables com: "Savater se pasa al lado oscuro y abandona a la AVT (Asociación de Víctimas del Terrorismo) y Basta Ya".
I què ha fet per tastar la medicina que els senyors Brunete apliquen a tots els que no pensen com ells? Explicar una conversa mantinguda amb en ZT (amb T de Tarannà) durant un sopar privat. En ZT hauria explicat que és ETA qui busca el govern espanyol per iniciar una negociació de pau i no a l'inrevés, i Savater hauria explicat a l'Abc, que era qui publicava ahir la noticia en exclusiva, que "ETA oferia deixar les armes sense lletra petita i sense contrapartides polítiques, amb l'única condició de donar una sortida als terroristes empresonats". Després Savater ha intentat corregir la versió, però això ja no és rellevant.

Aquí el que importa ara és que una persona com ell ha divulgat una informació que circula en direcció contraria a la línia ideològica mantinguda durant els últims anys. I això només s'explica per afany de protagonisme o perquè algú li ha dit que ho faci. Si la bona és la primera, res de nou. Si és la segona, Savater hauria acceptat desactivar tant el sector aznaracebista del PP que vomita sobre la nova política antiterrorista com la manifestació partidista de víctimes prevista per al dia quatre a Madrit. I a partir d'aquí, innocents preguntetes:

-El sopar va ser dissabte i ahir dilluns l'Abc ja treia la notícia en portada. Per què tanta pressa?

-Per què Savater filtra la conversa precisament a l'Abc i no a El País, diari on col·labora habitualment?

-Per què l'Abc publica una informació contraria a la seva línia editorial? (en premsa ningú regala res i menys arguments als contraris)

-Què en sap Rajoy, d'un tema que deixa amb el cul a l'aire el sector enfadat del seu partit que a ell personalment li és tan incòmode?

Ui, quines ganes que tinc de saber totes les respostes... Vostè no?