Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 
 © Magma3
 
10 de desembre de 2006
Novetats  
   
A Telemadrid no fan pont (o sí)
Iu Forn
  Avui, 6 de desembre de 2006
   
 

Per tenir una informació contrastada, plural i independent, la cita és a Telemadrid amb Curri Valenzuela i Alto y claro, la tertúlia imprescindible per tenir una opinió fonamentada.

Els convidats (i convidades) d'ahir eren Pilar Cernuda, Andrés Aberasturi, José María Calleja i Isabel San Sebastián (què en podem dir sense quedar-nos curts). Mentre parlaven de la Sagrada Constitució va començar a sentir-se una xiulada que semblava procedir de l'exterior del plató. Però els periodistes (i les periodistes) com si no sentissin res, seguien comentant un acte commemoratiu de la Constitució organitzat per la Comunidad de Madrit. Va ser quan la gran Curri va dir:

-Allí se escuchó una cosa que sólo se oye en los partidos de fútbol, el himno nacional. Y luego se brindó con cava catalán, ¿os parece bonito el detalle?

Afirmació a la qual, la sempre atenta Isabel San Sebastián, va afegir-hi:

-Podrían haber incluido un poco de cava valenciano también... o madrileño.

I, escolti, va ser dir això i començar a sentir-se uns crits de "Huelga, huelga" que en alguns moments tapaven la veu dels tertulians. Però ells (i elles), immutables. Dos minuts després, José María Calleja no va poder més i va dir:

-Curri, somos periodistas. Tenemos que contar lo que pasa. Está oyendose un ruido aquí...

La impagable Curri el va tallar i va donar pas a les imatges d'un ninot d'Hugo Chávez que venen a Caracas.

Molt bé, Curri!!! Sí senyora, això és periodisme. Quan hi ha una vaga dels treballadors de la cadena per a la qual treballes, quan els espectadors estan sentint els crits dels vaguistes i quan algú et recorda la teva professió, el que ha de fer una periodista valenta és donar pas a un vídeo.

És una nova lliçó de periodisme de la Brunete mediàtica. Prenguem-ne nota germans (i germanes).