Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
6 de novembre de 2006
Novetats  
   
I si ens féssim andalusos?
Iu Forn
  Avui, 5 de novembre de 2006
   
 

Distingit públic, avui toca màgia. Els senyors PP ens faran el famós truc de recórrer al Constitucional articles del nostre Estatut que, en canvi, accepten en altres Estatuts com l'andalús.

I veiem ja com el PP agafa l'apartat referit al Consell Audiovisual, just quan diu que "el control d'aquest Consell només es pot admetre respecte dels mitjans de comunicació de naturalesa pública", ja que si també s'hi inclouen els privats "topa amb l'article 20 de la Constitució". I què passa? Doncs que a la vista de tothom el transforma en l'article 129 del nou Estatut andalús, on llegim que el Consell Audiovisual és l'encarregat de vetllar pel "respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris als mitjans audiovisuals, tan públics com privats a Andalusia". Olé tus güebos, Mariano.

La mà és més ràpida que la vista quan toquem el tema de drets i deures. El PP recorre l'article 20 del nostre Estatut que parla "del dret a viure amb dignitat el procés de la mort" assegurant que viola l'article 15 de la Constitució. En canvi a l'article 20 de l'Estatut andalús, quan parlen del testament vital, reconeixen el dret "a la plena dignitat durant el procés de la mort". Aquesta redacció també ha estat acceptada pel PP a l'article 19 de l'Estatut de Castella-la Manxa. Aplaudim tots amb les orelles, sisplau.

I ara no es perdin el repicó. Del barret de la demagògia que només busca presentar-nos a Ej-paña com uns cabrons insolidaris, surten dos conills ben molsudets. Mentre aquí impugnen l'Agència Tributària, a l'Estatut andalús accepten crear una Agència Tributària amb les mateixes funcions que la d'aquí, i quan aquí recorren la designació dels membres d'institucions de l'Estat, allà l'accepten.

Amic Rajoy, ja que al seu partit ara se'ls omple la boca dient que cal parlar del que preocupa els ciutadans, ¿seria tan amable d'explicar-nos el truc? Més que res perquè se'ns en vagi la cara d'idiotes.