Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
El front, superat
Ramon Barnils
   
 


Finalment el Principat veu un panorama sense equívocs, votar CiU els moderats, ERC els progressistes. Des del febrer del 1936, la situació torna a ser bona perquè aquesta obvietat funcioni. Després del triomf de Pujol de l'altre dia, i del confinament de l'inequívocament espanyol PP al racó que li correspon, la gent moderada continuarà tenint qui votar, sigui CiU, sigui Unió, siguin els convergents.

A l'esquerra, l'únic partit no desfet és finalment un de català sense equivocs, Esquerra Republicana; morta Iniciativa, trontolla l'hispano-català PSC (PSC-PSOE): se n'ha anat l'ideòleg de la campanya (per haver obtingut els millors resultats possibles?); els capitans ja parlen en veu alta del pròxim candidat, Manuela de Madre, dona, espanyola, catalana i batllessa de la cosmopolita Santa Coloma de Gramenet (un Maragall inequívocament dels seus i amb faldilles, vaja); i tothom del partit (partit-partido) comença a dir a crits que els Ciutadans pel Canvi és un cavall de Troia, farcit d'eterns rivals, els temibles ex-psuquistes, entristes patològics.

Aquesta normalitat, Jordi Pujol no se la pot permetre, és el seu últim mandat i ha de recuperar la joventut: amb el que ha fet aquests vint anys passaria a la història només com un Companys, un Irla, ni tan sols com un Tarradellas; i el seu somni era un lloc al costat de Prat de la Riba, de Macià. N'ha de fer una de grossa, fora de la "normalitat"; mitjançant un front nacionalista? Si a ell li cal, al país ja no.