Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   

Que paguin per veure'ns

Ramon Barnils
   
 

S'han complert les previsions, els qui hagin volgut veure per televisió el partit de futbol FC Barcelona-Madrid hauran hagut de pagar -no ve d'un partit; acabaran pagant.

Ja era hora. És una notícia de primeríssim pes. Paral·lela a aquella que el fidedigne periodista Martí Gómez, del Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona, va fixar per a la història referint-se als sentiments dels barcelonistes envers els espanyolistes: ''Ja ni ens odien''. Ja en fa segles, d'això.

Als madridistes, comencem a no veure'ls ni per televisió. Ja no són d'interès general. Ho han començat a fixar els organismes europeus. Un cop arraconat el RCD Espanyol en passar Catalunya de referir-se a Espanya a referir-se a ella mateixa, encara dins Espanya, ja fa temps que les coses a Catalunya es refereixen a ella mateixa ja dins Europa. Que el combat cimer sigui entre Barcelona i Madrid, amb la consegüent equiparació, ja no respon a la realitat de les coses, que és el moviment dels diners i els referents socials. Un dia d'aquests engega la Lliga Europea, que acabarà essent la Lliga a seques, tal com fa vuitanta anys la Lliga fins ara a seques, l'espanyola, va substituir la Lliga catalana. En el futur immediat, ningú amb dos dits de gust pel futbol no perdrà temps guaitant el Madrid -"El Madrid? Com l'Espanyol"-, tenint com tenim autèntics adversaris a la vista de la talla del Milan, l'Ajax, l'Arsenal o el Bayern.

Gràcies, Pere Artigas, per fer-los pagar per veure'ns.