Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   
Com volen, aquesta gent
Ramon Barnils
   
 

No fa ni un any que mitjançant el Bng de Beiras els gallecs van donar senyals electorals de nació, i tots els partits del sistema ja han demanat de canviar la Constitució. Fins i tot el Psoe. Fins i tot el Pp.

Precisament aquest parell, el Psoe i el Pp, van ser els primers a reaccionar davant de la victòria del Bng i Beiras: la mateixa nit del 17 d'octubre de 1997, i amb el Bng com a segon partit de Galícia i primer de l'oposició, tant els guanyadors, el Pp, com els perdedors, el Psoe, van suggerir de canviar la llei electoral perquè no tornés a passar que a Galícia guanyessin gallecs, com a Catalunya ja guanyaven catalans i bascos al País Basc.

Encara no un any després això de la llei electoral no ocupa les capçaleres ni de diaris ni d'informatius -però sí el fons del seu cor, el cor de la seva utopia-. Ara tots els partits, tant els espanyolistes com els nacionalistes, proposen de modificar la Constitució, i ni el més prudent no s'hi oposa. Que els nacionalistes tinguin aquest propòsit és lògic, pensem que l'únic nació que surt al text sagrat és Espanya, l'única llengua l'espanyol o castellà, i és a l'Exèrcit a qui mana de mantenir la unitat del secular invent. Què volen aquesta gent, és a dir la parella Pp-Psoe, quan s'interessen per modificar una Constitució tan barroerament favorable a allò seu de sempre?

Volen allò mateix que volien amb la reforma de la llei electoral espanyola, aquella nit de la victòria del Bng. I ho volen naturalment.