Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
 © Magma3
 
29 de febrer
Novetats  
   

Pastiaccicci

Ramon Barnils
   
 

Copiat literalment d'un despatx de l'agència Europa Press: ''Madrid. L'Associació d'Empresaris de Pastisseria concedeix el premi anual als regidors del Pp per la seva feina a Euskadi''. Tenint en compte que en espanyol pastisseria és pastelería, i que pastelear es diu dels polítics que es dediquen, sense elegància, a combinacions entre baixes i mesquines, i sense tenir en compte ni ètiques ni estètiques ni romanços, es pot dir que l'Associació d'Empresaris de Pastisseria amb seu a Madrid no té ni idea de "pastelear": acaben de convertir els regidors del Pp al País Basc en presa fàcil de gracietes massa fàcils. Ni tenen idea de combinare, ni de la seva pròpia Història: a Madrid va ser popularíssim un polític del segle passat a qui per les seves habilitats polítiques i tendències íntimes se'l coneixia per Margarita la Pastelera.

Pobre País Basc. Quan, també a Madrid, es va decidir a coordinar les seves forces policíaques en la lluita contra els armats bascos, van haver de posar un nom a la nova organització. Els va resultar d'allò més fàcil, com als pastissers de l'altre dia: ''Mando Único de la Lucha Antiterrorista". Nom no gens ''pastelejat'' tampoc, ja que les sigles de la combinació sonaven així: Mula.

Ho van arreglar, no pas immediatament, canviant ''antiterrorista'' per ''contraterrorista'': Mulc. Un nom més neutre. Sense tant punch. Com ho podrien arreglar els pastissers de Madrid, això del seu premi? A quin partit, espanyol per descomptat, donar-l'hi?