Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
24 de setembre de 2005
Novetats  
   
Nazis
Isabel-Clara Simó
  Avui, 22 de setembre de 2005
   
 

Estic impressionada per la solvència de la Guàrdia Civil en desarticular el Frente Antisistema, una organització nazi que, estesa per tot l'Estat, tenia la seu central a València. Estic impressionada perquè la permissivitat amb què les forces d'ordre públic han tractat fins ara els grups violents d'ideologia nazi i la blanesa amb què han seguit les manifestacions agressives i la incitació a l'odi contrastava amb el rigor amb què eren perseguides altres ideologies. La notícia més espectacular és que entre els militants d'aquest grup nazi hi ha tres militars. Altrament, el grup es finançava bàsicament amb la venda d'armament, a través d'Internet; segurament, també armes prohibides.

N'hauria de prendre bona nota tota aquesta dreta que s'esvalota com gallines en un galliner cada vegada que algú opina diferent d'ells, car tenen la invectiva sempre a punt: acusen de racista, de xenòfob i de nazi qualsevol ciutadà que no combregui amb la ideologia liberal en la versió més carca. Aquests mots han estat en boca de l'esquerra com a acusacions certíssimes, i la dreta, que sempre ha sentit una secreta enveja per l'estètica de l'esquerra, se'ls apropia amb una frivolitat esparverant. Si seguiu què feien i què estan disposats a fer en el futur, si la llei no ho impedeix, deixareu de fer servir aquests mots amb l'escandalosa inapropiació que us distingeix. Són racistes, i no sols en el seu inconscient, sinó que organitzaven caceres contra immigrants, i divulgaven l'odi contra les religions diferents de la seva, les ètnies diferents de la seva i les orientacions sexuals diferents de la seva; fins i tot actuaven contra els minusvàlids!

La incitació a l'odi no és només verbal, sinó que també oferien les seves armes per a la consecució dels seus repugnants fins. La Guàrdia Civil els ha incautat un bon munt d'armes. El total de detinguts, tot i que ara estan en llibertat provisional en pagar la fiança, és de 22, però no es descarta que n'hi hagi més. Ni tampoc que hi hagi molts altres grups afins.

Només em queda una inquietud: ¿com és que les forces de l'ordre no hi empren la paraula terroristes? ¿Com és que els jutges corresponents no els han aplicat la legislació antiterrorista? Si tothom estem d'acord que són molt perillosos -així els defineix la mateixa Guàrdia Civil- i van armats fins a les dents, per què no dir-los el que són, és a dir, terroristes?