Logo Contrastant.net
Digues la teva
Home Correu
 
ç
 © Magma3
 
6 d'abril de 2005
Novetats  
   
I si Batasuna recolzés el PP?
Iu Forn
  Avui, 6 d'abril de 2004
   
 

Si vostè és de les persones que pateixen una sobredosi d'informació sobre la mort del Papa, ha de saber que podria ser pitjor. En circumstàncies normals, vostè també tindria entaforat un embut mediàtic al cervell, però el que li estarien subministrant serien eleccions basques. O sigui que hi ha sortit guanyant, perquè això d'Euskadi només ens interessa als quatre del gremi i a la resta de la humanitat els provoca badalls i més badalls.

Per tant, tenim clar que aquesta és una campanya electoral poc normal. El problema és que les campanyes electorals basques no són mai normals i actuem com si ho fossin. Independentment de la ideologia que vostè tingui o deixi de tenir, reconegui que és poc habitual que en un país anomenat democràtic se celebrin mítings en recintes on no hi ha ni una sola cadira buida..., bàsicament perquè només amb els escortes dels candidats que són a la tribuna ja s'omple l'aforament. Reconeguem que no hi ha ni un sol país del que anomenem Occident desenvolupat en què passi una cosa semblant. De la mateixa manera que no hi ha cap país anomenat democràtic en què a algú li fotin dos trets al cap per pensar diferent del que dispara la pistola. I això passa, però com que ja ho hem metabolitzat no ens sorprèn gens i convivim amb l'anomalia com si fos el més normal del món.

Però les eleccions basques tampoc són gaire normals quan després que hem aconseguit aprendre a dir coses tan complicades com Euskal Herritarrok, Sozialista Abertzaleak, Autodeterminaziorako Bilgunea, Herritarren Zerrenda o Aukera Guztiak, ara resulta que els Arnaldos (i les Arnaldes) es plantegen donar suport a un desconegut Partit Comunista de les Terres Basques, que mira que és fàcil de dir, i llavors els senyors enfadats van i en demanen la il·legalització. Però, ¿què passa? ¿Il·legalitzarem qualsevol partit pel qual els Arnaldos (i les Arnaldes) demanin el vot? ¿Sí? ¿De veritat? Bé, doncs proposo que avui mateix demanin públicament el vot per al PP. Posats a anormalitats electorals, seria bonic veure el gran Acebes demanant aplicar-se a si mateix la llei de partits i envoltat d'Arnaldos fent-li l'onada. Almenys riuríem.